יום שני, 8 באוקטובר 2012

עוגת קשת בענן


עוגת קשת בענן:

אוקיי אז היום הפוסט הוא עוגה חגיגית, שמתאימה לימי הולדת או אירועים מיוחדים. 

בעצם העוגה, היא עוגה רגילה לגמרי, כל עוגה בחושה שאתם אוהבים יכולה להתאים כאן.

אני הכנתי את הכמות הזאת עבור עוגות בגודל של 160, יש לי רינג שאפשר להגדיל ולהקטין. כמובן שאתם יכולים להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית גדולה יותר.   

חומרים לעוגה:

6 ביצים

6 שקיות סוכר וניל

2 גביעי שמנת חמוצה

1/2 2 כוסות קמח + אבקת אפייה  או קמח תופח

2 כוסות סוכר  

כוס שמן

צבעי מאכל: סגול, כחול, ירוק, אדום, כתום, צהוב

טיפ: למי שאין צבעי מאכל אני ממליצה לקנות את שלושת צבעי היסוד אדום, כחול וצהוב מהם ניתן ליצור הרבה צבעים.
את הסגול אפשר ליצור מערבוב של כחול ואדום
את הכתום אפשר ליצור מאדום וצהוב 

חומרים לקרם:

חבילה 1 שמנת מתוקה 32%

חבילה של פודינג וניל

כוס חלב

 

אופן ההכנה:

מכינים את העוגה.

מחממים תנור ל180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים את הביצים, שקיות הסוכר והשמנת החמוצה עם מטרפה עד שהתערובת אחידה.

מנפים לתערובת קמח מוסיפים אבקת אפיה למי שלא משתמש בקמח תופח, סוכר ושמן, מערבבים עד שכל הגושים נעלמים.

עכשיו אחרי שתערובת העוגה מוכנה לוקחים 6 קערות ומחלקים את התערובת שווה בשווה בין הקערות בעזרת כף או כוס מדידה.     

כשהבלילה מחולקת הגיע הזמן להוסיף את הצבעים, מוסיפים כמה טיפות מהצבע לכל קערה ומערבבים.

עד כאן:

צריכות להיות לנו 6 קערות בצבעים שונים סגול, כחול, ירוק, צהוב, כתום ואדום.

עכשיו מכניסים לתנור ואופים כל שכבה. כאשר השכבה מוכנה מניחים אותה להתקרר ומכניסים לתנור את השכבה הבאה.

כאשר כל השכבות מוכנות אנו מכינים את הקרם על פי ההוראות של הפודינג. בדר"כ ההוראה היא  להקציף במיקסר שמנת מתוקה, חבילת פודינג וכוס חלב. אם אתם מכפילים כמויות בעוגה אתם גם צריכים להכפיל את הכמויות של הקרם על מנת שיהיה לכם מספיק לכיסוי כל העוגה.     

לאחר שכל השכבות מוכנות וגם הקרם מתחילים בבניית השכבות.
מניחים שכבה ומורחים בקרם מעליה מניחים עוד שכבה ושוב קרם וכך הלאה סדר הצבעים צריך להיות סגול, כחול, ירוק, צהוב, כתום ואדום. כאשר כל השכבות מוכנות אנו צריכים לכסות את כל העוגה בקרם. מורחים מעל העוגה את הקרם בעזרת מרית ומשטחים יפה.
שומרים במקרר.
תמונה שווה אלף מילים...
הבלילה הצבועה מחולקת לקערות

שכבה מוכנה בתבנית
שכבות מתקררות לשכבה הכחולה יש קצת פשלה שלא יראו בסוף :)
 
מוכן!
פרוס


 

4 תגובות:

  1. לא בעד צבעי מאכל אבל זה חתיכת הפתעה ויזואלית

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אזמרלדה ותודה על התגובה.
      בהחלט יש אפשרות להשתמש בצבעים טבעיים כמו מיץ גזר, מיץ סלק, מיץ פטל, מיץ אוכמניות וכו' רק צריך לזכור שהצבע יצא פחות חזק.

      מחק
  2. עדיף צבעי מאכל טבעיים. אבל תמיד אפשר לשחק במשחקי בישול וזה כל הכיף בבישול למעשה. לא חייבים לעשות הכול לפי ההוראות.

    השבמחק
  3. אני רוצה להכין לבת שלי ליום הולדת שאלה לי האם העוגה לא יוצאת קצת יבשה? את לא מרטיבה את השכבות במשהו שיהיו עסיסיות או שהעוגה יוצאת עסיסית בגלל השמנת מתוקה?

    השבמחק