תקופת
החגים כל כך ארוכה השנה ויש הרבה ימים שאנו בבית, מה שאומר שצריך לבשל יותר.
באיזשהו שלב נמאס מבשר ומתחשק משהו קליל, אז להלן מתכון קליל וטעים.
קציצות צמחוניות
מעולות גם עבור לא צמחונים ועוד פלוס עבור הקציצות - הן אפויות!
המתכון
מתאים לכ-12 קציצות:
חומרים:
- 1/2 1 כוסות פולי סויה (אדממה) מבושלים
- 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
- 4 שיני שום (מי שלא אוהב הרבה יכול לשים 2)
- 2 ביצים
- 1/3 כוס פרורי לחם
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל
אופן
ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מכניסים למעבד מזון את פולי הסויה, החומוס והשום וטוחנים לתערובת גסה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, פרורי לחם, רוטב סויה, מעט מלח כי כבר שמנו רוטב סויה ואחרון חביב פלפל.
- מערבבים את התערובת טוב טוב.
- שמים נייר אפיה על תבנית.
- יוצרים קציצות, מניחים על התבנית ומועכים מעט.
- אופים עד שרואים שהקציצות מזהיבות בערך כ- 20 דקות אבל הכי נכון זה לבדוק, כי כל תנור שונה.
- מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט הולך נהדר יחד.
בתאבון
J
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה