קיש פטריות של רות סירקיס עם כמה שינויים שלי:
קיש מאוד טעים שגורר הרבה שבחים ומרגיש מאוד אוורירי ורך.
- הידעתם??? מקור המילה קלתית הוא "קלת" כלומר סל
זה מתכון לבצק לקיש שאפשר להשתמש בו רבות כי הוא מאוד פשוט להכנה וגם טעים.
חומרים לקלתית הקיש:
1 1/4 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח, המלח בקערה ומערבבים מעט.
- מוסיפים לקמח את החמאה ומפוררים בידיים עד שנוצרת תערובת שנראית כמו קוסקוס.
- מוסיפים מעט מים ולשים בידיים לישה קצרה. יכול להיות שלא תזדקקו לכל המים, לכן לא לשפוך הכל בבת אחת.
- מרדדים את הבצק לצורת עיגול כמה שניתן ומניחים בתוך תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה למי שאין תבנית פאי- כמו לי למשל.
- מסדרים יפה בתבנית.
- אופים אפייה חלקית כ 12 דקות, בינתיים מכינים את המלית.
למלית פטריות:
במתכון המקורי כתוב 100 גרם פטריות משומרות אך בעיניי זה היה מעט מידי לכן שמתי 2 קופסאות שימורים קטנות.
3 כפות שמן לטיגון
30 גרם חמאה
1 שקית אבקת רוטב פטריות - קונים בסופר
1 כוס חלב
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה שלמה, טרופה
2 ביצים מופרדות
- מטגנים את הפטריות עד להשחמה קלה.
- במקביל ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את תוכן רוטב הפטריות ואת החלב.
- מביאים לרתיחה קלה עד שהרוטב מסמיך, מורידים מהאש ומוסיפים לרוטב את הגבינה הצהובה, את הביצה הטרופה ואת שני החלמונים.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לרוטב.
- כעת מרכיבים את הקיש:
- מניחים בתוך הקלתית את הפטריות ומעל ויוצקים את הרוטב.
- אופים 30-35 דקות בחום של 190 מעלות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.
מתכון קלאסי. הדף בו הוא מופיע בספר מוכתם מרוב שימוש. לא התחשק לי לדפדף, אבל בא לי להכין שוב. והפעם אקשט עם גבינ"צ בצורת חנוכה.
השבמחק