יום שני, 29 באוקטובר 2012

קיש פטריות מעולה

קיש פטריות של רות סירקיס עם כמה שינויים שלי:
קיש מאוד טעים שגורר הרבה שבחים ומרגיש מאוד אוורירי ורך.
  •  הידעתם??? מקור המילה קלתית הוא "קלת" כלומר סל
זה מתכון לבצק לקיש שאפשר להשתמש בו רבות כי הוא מאוד פשוט להכנה וגם טעים.
חומרים לקלתית הקיש:
1 1/4 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס מים קרים
 
אופן ההכנה:
  • שמים את הקמח, המלח בקערה ומערבבים מעט.
  • מוסיפים לקמח את החמאה ומפוררים בידיים עד שנוצרת תערובת שנראית כמו קוסקוס.
  • מוסיפים מעט מים ולשים בידיים לישה קצרה. יכול להיות שלא תזדקקו לכל המים, לכן לא לשפוך הכל בבת אחת.
  • מרדדים את הבצק לצורת עיגול כמה שניתן ומניחים בתוך תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה למי שאין תבנית פאי- כמו לי למשל.
  • מסדרים יפה בתבנית.
  • אופים אפייה חלקית כ 12 דקות, בינתיים מכינים את המלית.
למלית פטריות:
במתכון המקורי כתוב 100 גרם פטריות משומרות אך בעיניי זה היה מעט מידי לכן שמתי 2 קופסאות שימורים קטנות.
3 כפות שמן לטיגון
30 גרם חמאה
1 שקית אבקת רוטב פטריות - קונים בסופר
1 כוס חלב
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 ביצה שלמה, טרופה
2 ביצים מופרדות
 

 
  • מטגנים את הפטריות עד להשחמה קלה.
  • במקביל ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את תוכן רוטב הפטריות ואת החלב.
  • מביאים לרתיחה קלה עד שהרוטב מסמיך, מורידים מהאש ומוסיפים לרוטב את הגבינה הצהובה, את הביצה הטרופה ואת שני החלמונים.
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לרוטב.
  • כעת מרכיבים את הקיש:
  • מניחים בתוך הקלתית את הפטריות ומעל ויוצקים את הרוטב.
  • אופים 30-35 דקות בחום של 190 מעלות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.

 
 
 

 

תגובה 1:

  1. מתכון קלאסי. הדף בו הוא מופיע בספר מוכתם מרוב שימוש. לא התחשק לי לדפדף, אבל בא לי להכין שוב. והפעם אקשט עם גבינ"צ בצורת חנוכה.

    השבמחק