נודלס נהדר עם אטריות ביצים:
מצרכים:
אריזה של אטריות ביצים
2-3 קישואים פרוסים לרצועות דקות
2-3 גזרים פרוסים לרצועות דקות
1 בצל סגול פרוס לפלחים גסים
3 שיני שום קצוצות גס לא כתושות
2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
1 חציל פרוס לקוביות
חצי אריזה של עגבניות מיובשות בשמן שקונים בסופר
סויה
מלח
פלפל
שמן לטיגון הירקות
בוטנים קלויים להגשה
טיפ: אפשר להוסיף ירקות נוספים שאוהבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, פטריות טריות, בצל ירוק וכל דבר נוסף שעולה בדעתכם.
אופן ההכנה:
- מתחילים בטיגון הירקות הקשים, הגמבה, הבצל, השום והגזר. מטגנים בשמן- אני אישית מטגנת בשמן של העגבניות המיובשות כדי לקבל קצת מהטעם של העגבניות וגם על מנת לחסוך בשמן מיותר.
- לאחר שרואים שהירקות קצת התרככו מוסיפים את הירקות הרכים, החציל והקישואים.
- בינתיים מרתיחים מים ומבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן.
- כאשר הירקות נהיו רכים מוסיפים את הסויה מעט מלח ( לא חובה- כי שמנו סויה) ופלפל.
- מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים את חצי אריזה של עגבניות מיובשות. אני קודם קוצצת אותן מעט כי בדר"כ הן באות בחתיכות גדולות ומתחשק לקבל אותן בכל ביס שלוקחים, אז אל תתעצלו תחתכו :).
- כאשר האטריות מוכנות מסננים אותן ומעבירים לירקות על מנת שהכל יתערבב יחד בצורה אחידה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים בוטנים קלויים מעל למי שרוצה.
תודה על ההמלצות על תחליפי ביצי, לא ידעתי עליהם בכלל. זה ממש טוב בשבילי כי אני משתדלת לא לאכול הרבה ביצים. גם בבישולים אני מנסה לא, לא רק בקינוחים.
השבמחק