יום שבת, 10 בנובמבר 2012

יין פתוח? מה עושים איתו?


כמה זמן אפשר לשמור על בקבוק יין פתוח?
התשובה כאן
מה לעשות עם מעט יין שלא ממש מתחשק לשתות אך גם לא לשפוך? בשר עם יין!
 
בשר טחון עם חציל וזיתים

מצרכים:

שמן לטיגון

500 גרם בשר טחון

1 חציל קלוף וחתוך לקוביות

1/4 כוס יין אדום או לבן שנשאר לכם (לי היה אדום) 

1 בצל קצוץ

500 גרם שבבי שקדים קלויים

כ-15 זיתים מגולענים וקצוצים גס

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

איך מכינים?

1.    מחממים מחבת עם שמן, מטגנים את קוביות החציל עד הזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.  

2.  מוסיפים לאותה המחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.  

3.  יוצקים למחבת את היין האדום ומבשלים עד שנוזלי הבישול מתאדים.

4.  מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

5.  מוסיפים את הזיתים את הפטרוזיליה, התבלינים ואת שבבי השקדים.

מגישים ואוכלים.

·        הגשתי עם אורז לבן אבל אין לי תמונה אבל אתם יכולים לנחש איך האורז נראה :)

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה