יום ראשון, 27 באוקטובר 2013


עוגת שכבות קצפת ושוקולד

עוגה פשוטה, יפה וכל כך טעימה! המתכון נלקח מאתר "בישולי"  עם קצת שינויים שלי.
ממליצה בחום לנסות!

מרכיבים לתחתית העוגה:
·         2 ביצים
·         ½ כוס סוכר
·         ¼ כוס קקאו
·         ¼ כוס שמן
·         ¼ כוס חלב
·         ½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
·         מיכל של שמנת מתוקה להקצפה השתמשתי ב 32%
·         1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
·         1 כוס חלב
מרכיבים לציפוי השוקולד:
·         2חפיסות שוקולד מריר (100 גרם)
·         ½ כוס חלב
·         25 גרם חמאה

הוראות הכנה
1.      מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.      מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
3.      מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
4.      יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השיש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
5.      בבן-מארי ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
6.      מקציפים במיקסר או מעבד מזון אינסטנט פודינג, חלב עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
7.      מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת ומכניסים למקרר לכמה דקות שהקצפת תיהיה יותר יציבה. 
8.      לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
9.      מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.

 תהנו :) 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה