כרובית אפויה ברוטב בשאמל:
מרכיבים:
ראש
כרובית בינונית מפורקת לפרחים
50
גרם חמאה
3
שיני שום
כף
גדושה קמח
כוס
וחצי חלב
מלח
ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פרחי הכרובית למשך כ- 7 דקות.
הכרובית לא צריכה להיות מבושלת עד אובדן חיים, היא עוד תעבור אפייה בתנור לכן בינתיים היא
צריכה מעט להתרכך.
2. מדליקים את התנור להתחמם ל -200 מעלות. חשוב לא
לשכוח! אני כותבת את הפרט החשוב הזה בפסקה לבד כי אני תמיד שוכחת ומדליקה מאוחר, אז אל תעשו כמוני :)
3. בסיר בינוני ממיסים על אש
נמוכה חמאה עם שום כתוש.
בשלבה זה מומלץ להכין
את הקמח והחלב שיהיה נגיש קרוב לכיריים/גז כי צריך לעבוד מהר בלי להתרחק
מהסיר.
4. כשהחמאה הופכת נוזלית
מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עם כף עץ ( שלא ישרוט את הסיר-חבל להרוס סיר טוב!)
עד שנוצרת עיסה אחידה ללא גושים.
5. תוך כדי ערבוב מוסיפים את
החלב וממשיכים לערבב עד רתיחה.
6. מוסיפים מלח ופלפל
וממשיכים בבישול על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות אחרי הרתיחה, עד שהתערובת מסמיכה.
7. מסדרים את פרחי הכרובית
על תבנית חסינת חום או תבנית חד פעמית (כי כל הרוטב נדבק ואחר כך קשה לשפשף ולשטוף
את התבנית) ומוזגים מעל את הרוטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה