ארוחת בוקר
שמתאימה מאוד לימי החורף הקרים ואני מאוד אוהבת אותה בתקופה האחרונה משביעה,
בריאה ונותנת תחושת חמימות.
שיבולת שועל עם כל הטוב שבעולם:
7
כפות שיבולת שועל
כוס
וחצי חלב
כפית
טחינה
חצי
כפית קינמון
לתוספות:
בננה
אגוזי
מלך
חמוציות
ללא סוכר
סילאן
מכינים
שיבולת שועל על פי הוראות היצרן.
אני
בדרך כלל משתמשת בשיבולת שועל של חברת קוואקר אבל זה ממש לא משנה, פשוט צריך ללמוד
את הכמויות. אני מכינה בערך כוס וחצי חלב ושמה בערך 6-7 כפות גדושות של שיבולת
שועל. ויוצאות שתי מנות גדולות.
אז
ככה מדליקים את הכיריים ושמים בסיר את החלב, שיבולת השועל, חצי כפית קינמון, כפית
טחינה גולמית איכותית.
מערבבים
עד שהקינמון והטחינה נטמעים בתערובת. מי שרוצה שהתערובת תהיה מתוקה יכול להוסיף
בשלב זה סילאן/ דבש/ סוכר או כל ממתיק אחר, אני אוהבת להוסיף לפני ההגשה כך זה
יותר מורגש בעייני.
תהליך
הבישול לוקח ממש כמה דקות, לעמוד לידי ולערבב עד שרואים שיש התעבות טובה.
מורידים
מהאש ומעבירים לכלי הגשה.
מוסיפים
מעל את התוספות שרוצים, אפשר להוסיף המון דברים. אני אישית אוהבת בננה, אגוזים,
חמוציות וסילאן להמתיק את כל העסק הנהדר הזה. אפשר להוסיף תמרים, תפוחים, אפרסמון
משתלב טוב, דבש ואגוזים שונים כמו שקדים וגרעיני דלעת. ניסיתי את כל האופציות, הכל
יוצא טעים.
תנסו
ולא תתאכזבו, באחריות :)
![]() |
יאמי יאמי |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה